Завршени сусрети флаутиста: Ваљевски музичари доказали квалитет

У Музичкој школи „Живорад Грбић“ одржан је 23. међународни сусрет флаутиста „Тахир Куленовић“. Због епидемиолошке ситуације, овогодишње највеће и најстарије такмичење флауте у овом делу Европе, протекло је онлине.

Укупно 107 кандидата, узраста од 9 до 22 године старости и образовних нивоа од основне музичке школе до мастер студија музичке академије из Србије, Словеније, Црне Горе и Босне и Херцеговине, представило се видео снимцима својих наступа десеточланом жирију састављеном од професора музичких академија и еминентних педагога музичких школа Србије, Македоније и Словеније на челу са уметничким директором фестивала, проф. Миомиром Симоновићем (ФМУ – Београд).

И поред године, која је била врло неповољна за музичко образовање, извођачки ниво такмичара, био је на изузетном нивоу, а проглашени су и апсолутни победници категорија:

АПСОЛУТНИ ЛАУРЕАТ ТАКМИЧЕЊА, ЛАУРЕАТ ЗА МУЗИЧКЕ АКАДЕМИЈЕ И ДОБИТНИК НАГРАДЕ ПОРОДИЦЕ КУЛЕНОВИЋ

Андријана Пантић, студент 2. године Академије Уметности у Новом Саду (класа: проф. Лаура Леваи Аксин)

ЛАУРЕАТ ЗА СРЕДЊЕ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ

Марија Обрадовић, ученица 1. разреда СМШ „Живорад Грбић“ – Ваљево

класа: проф. Зорана Матић

ЛАУРЕАТ ЗА ОСНОВНЕ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ

Катарина Борбељ, ученица 2. разреда ОМШ „Јосип Славенски“ – Нови Сад

класа: проф. Ивана Бандић

И ове године, жири је остао веран традицији и доброј пракси организатора Фестивала, да изабере најбољег педагога и клавирског сарадника, а на 23. сусретима ово признање су понеле:

НАЈБОЉИ ПЕДАГОГ

Ксенија Мијатовић Корум, МШ „Исидор Бајић“ – Нови Сад

НАЈБОЉИ КЛАВИРСКИ САРАДНИК

Сања Кнежевић Гавриловић, МШ „Живорад Грбић“ – Ваљево

Ваљевску музичку школу представило је укупно 26 ученика из класа професорки Слободанке Васиљевић Љујић, Зоране Матић и Радице Ђедовић, које су наступале уз клавирску сарадњу проф. Сање Кнежевић Гавриловић. Снажан и бројан тим ваљевских флаутиста освојио је укупно 26 награда. Поред најбоље пласиране, Марије Обрадовић, освојено је још14 првих награда и 11 других на нивоу основне и средње школе.

И ове године, генерални покровитељ Фестивала је Град Ваљево, а Фестивал је реализован у сарадњи Удружења музичких и балетских педагога и МШ „Живорад Грбић“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.