Завршена реконструкција Дома здравља

Данашњом посетом министра здравља др Златибора Лончара и званично су окончани радови на реконструкцији ваљевског Дома здравља. Предстоји финално опремање ординација намештајем, што ће се завршти до краја јуна, након чега ће ова зграда бити спремна да се у потпуности врати у нормалан режим рада. Реконструкција је почела 14. новембра 2019. године, али су због пандемије Корона вируса, радови успорили, али се нису прекидали.

Према речима министра Златибора Лончара, ка овом Дому здравља гравитира нешто мање од 100 хиљада људи, па је реконструкција ове централне здравствене установе на примарном нивоу, била неопходна. Ваљево је добило модерну, функционалну и енергетски ефикасну зграду у којој ће бити много бољи услови за рад и боравак запослених и пацијената.

Директорка Дома здравља др Бранка Антић се захвалила министру, државним секретарима и шефу кабинета министра правде, који су присуствовали данашњем догађају, као и свима запосленима и грађанима Ваљева:

„Хвала вам што сте дошли да поделите са нама овај свечани тренутак, када отварамо најбитнију установу у Ваљеву. Наравно као директору ове установе, али и доктору и запосленом, мени је најбитнија. Мало су потрајали радови, али дошли смо до краја, завршили смо, као што је министар и рекао, имамо још пар ситница да завршимо апсолутно опремање Дома здравља, да служи народу како треба.

Служба кућног лечења и служба патронаже остале су у згради стоматологије на трећем спрату и тамо ће остати до даљњег, зато што отварамо већи превентивни центар, који је у циљу боље превентиве и здравственог стања целокупног становништва, морали смо већи простор да обезбедимо да би обухватили сву превентиву и дечију и за одрасле.“

Градоначелника Ваљева Лазара Гојковића је веома обрадовао завршетак радова на реконструкцији Дома здравља, јер ће грађани Ваљева и запослени у овој установи имати много боље услове за рад и боравак.

„Са великом радошћу присуствујем свечаном завршетку радова на реконструкцији Дома здравља у Ваљеву, здравствене институције која је у протеклој години потврдила свој статус најважније институције примарне заштите здравља Ваљеваца! Захваљујући подршци Владе Републике Србије и Канцеларије за јавна улагања, данас се налазимо у прелепом објекту у коме ће боравити наши суграђани. Надам се да ће се у овој згради много више радити на превентиви и чувању здравља, него на лечењу болесних.

Канцеларија за јавна улагања Републике Србије је финансирала реконструкцију Дома здравља, а радове је извело Грађевинско предузеће „Кеј“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.