Ваљевке освојиле бронзу на Првенству Србије

Јуниорке Стрељачког клуба “Ваљево 1880” освојиле су бронзану медаљу на Првенству Србије одржаном у Београду. Овим такмичењем завршена је сезона 2019/2020, чији је крај померен због пандемије корона вируса. Поред успеха екипе јуниорки, коју су чиниле Тамара Јеремић, Невена Драјић и Милица Јовановић, ту је и четврто место које је заузела екипа сениорки.

СК “Ваљево 1880” је имао представнике и у категоријама пионирки и пионира, који су били седми од укупно 29 екипа. Милица Јовановић је овој у категорији освојила пето место у појединачном пласману. Њу је од медаље у оној конкуренцији делио је само један круг.

“Могла сам боље али ухватила ме је мало и трема. Када знаш да можеш боље онда желиш да наставиш да тренираш да би на другом такмичењу све било боље. Тренираћемо напорно и надам се да ћемо наредне сезоне бити бољи- и као појединци и као екипа”, каже Милица.

И ове године екипа СК “Ваљево 1880” била је једна од најбројних на Првенству Србије. Занимљиво је да су и најмлађи стрелци на турниру били управо такмичари из Ваљева- Марко Јопачић и Огњен Митровић који су рођени 2010. године.

Ваљевски стрелци ове сезоне могу да се похвале са две медаље освојене на националим првенствима, једном појединачном и једном екипном.

Нова такмичарска сезона почиње већ наредне недеље када се у Смедереву одржава прво коло Купа Србије.