Одмаралиште за породице са децом са аутизмом

Ваљевско Удружење грађана “Аутизам” успело је захваљујући донаторима да добије и уреди бесплатан смештај за одмор породица са аутистичном децом у једном сеоском домаћинству у Моравцима код Љига, преноси РТС.

Одмаралише за породице са аутистичном децом налази се у селу Моравци код Љига, на око три хектара имања, а Удружење грађана “Аутизам” из Ваљева у донираном домаћинству адаптирало је приземље веће куће.

“У приземљу треба да се адаптира сала за физичко, биће огромна трпезарија, на спрату ће бити пет спаваћих соба. Тако да ће капацитет бити седам породица. То смо осмислили да буде бесплатан боравак деце са родитељима. Тако да нас много људи зове, до средине августа већ се породице јављају”, каже Габријела Шипош, председник УГ “Аутизам”, а преноси РТС.

Уз смештај у овом домаћинству, у плановима овог Удружења налазе се и други садржаји и стручна подршка, уколико буде очекиване помоћи донатора.

“Ми смо тако осмислили да имамо разне радионице с том децом, али док се објекат комплетно не заврши, ми то не можемо заиста реализовати. Јер мања кућа која, као што видите, има 80 квадрата ту ће бити осмишљен дневни боравак где ће стручна лица радити с децом”, каже Габријела Шипош.

Удружење “Аутизам” ове године награђено је годишњом наградом Града Ваљева.

Leave a Reply

Your email address will not be published.