На петом “Мионица релију” 31 посада из Србије и иностранства

На петом по реду “Мионица релију” дугом 200 километара учествује 31 посада из Србије и иностранства. Домаћин и покровитељ трке је општина Мионица. Рели, који се бодује на европском нивоу, одржава се у сарадњи са Ауто-мото савезом Србије, Спортским ауто и картинг савезом Србије, Спортским савезом Србије и Министарством омладине и спорта.

Церемонијални старт, на ком ће бити представљени возачи и аутомобили заказан у 21 сат, у петак 9. јула на Тргу војводе Живојина Мишића у центру Мионице, биће пропраћен ватрометом. А сат времена раније посетиоци ће имати прилику да се друже са такмичарима и виде возила која ће бити део ове рели авантуре.

“5. Мионица рели”почиње у 9:12, у суботу 10. јула на 500 метара од раскрснице за Дивчибаре ка Кључу, а “брзинац” се вози поред фабрике воде “Миони”, преко раскрснице за Ђурђевац, до раскрснице за Ваљево и Дивчибаре, што представља деоницу специјалног брзинског испита 1, 3 и 5.

Деоница Словац-Вировац-Табановић се вози до раскрснице са путем за Табановић, односно до почетка макадамске деонице која представља деоницу специјалног брзинског испита 6 и 8. Деоница Брежђе-Мионица се вози од школе у Брежђу до раскрснице са путем Мионица-Дивчибаре и представља деоницу специјалног брзинског испита 7 и 9.

Проглашење победника планирано је у суботу у 19:10 сати испред зграде општине Мионица.

Рели у Мионици се бодује за ФИА Централноевропски зонски рели шампионат, као и за Национални шампионат Србије у релију и Отворени отворено првенство Србије у релију.

Leave a Reply

Your email address will not be published.