“Кадар за све!” у сеоским школама

Удружење Вакум реализује још један пројекат едукације најмлађих из области филмске уметности. У питању је пројекат “Кадар за све!” који обухвата 8 филмских радионицау периоду од фебруара до маја 2021.годинеу сеоским основним матичним школама у Ваљеву.

“Основци виших разреда из Бранковине, Диваца, Доњих Лесковица, Драчића, Ваљевске Каменице, Попучака, Поћуте и Става ће кроз 4 дана колико је предвиђено да свака радионица траје, уз помоћ ментора поизвести кратки играни филм чиме ће стећи вештине и основно знање о сложеном процесу филмске продукције. На овај начин, не само да ће се приближити свет филма младим основцима из поменутих ваљевских школа, већ и подстаћи културна демократија, смањење искључености деце из руралних подручја и развијање културних навика у заједници која није често изложена квалитетним садржајима из поља уметности”, наводи се у саопштењу Вакум-а.

Предавачи, филмски професионалци из различитих области: режије, сценарија, камере, монтаже ће водити радионице уз помоћ чланова Вакума, Драгане Јаковљевић, пројектне координаторке, драматуршкиње и продуценткиње и Бојане Андрић, директорке фотографије.

Фимске радионице “Кадар за све!” су су део Вакум активног рада на развоју публике и подстицања младих талената. Програмом је обухваћено преко 80-оро деце која ће имати прилику да развију своје вештине, способности и интересовања.

Leave a Reply

Your email address will not be published.