У којим општинама Колубарског округа прваци добијају бесплатне књиге?

У неким општинама Колубарског округа, прваке, али и њихове родитеље, обрадовали су бесплатни комплети. Погодите ко није на овом списку?

Општина Лајковац је ове школске године по први пут обезбедила бестплатне уџбенике за 137 ђака првака у две основне школе. Ђаци у овој општини већ годинама на поклон добијају свеске и школски прибор.

У Мионици прваци бесплатне књиге добијају протеклих пет година. На територији ове општине годишње се упише око стотинак првака, а за уџбенике је из општинског буџета ове године издвојено 980 хиљада динара.

“Бесплатном поделом уџбеника за прваке хтели смо да олакшамо родитељима. Знамо колико улажу у образовање своје деце. Бринемо о нашој деци. Захваљујући средствима Владе Републике Србије у реконструкције мионичких школа уложено је преко 360 милиона динара”, рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић приликом поделе уџбеника.

Књиге ће на својим клупама добити и око 100 ђака првака у Љигу. Како jе медијима рекао председник општине Љиг Драган Лазаревић план jе да се у наредним годинама обезбеде бесплатни уџбеници за све ученике основне школе од првог до осмог разреда.

Општина Осечина по други пут спроводи акцију поделе бесплатних уџбеника, што представља само почетак сличних акција у овој општини.

Фото: Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published.