УСПЕШНА “ГРЧКА ЕКСПЕДИЦИЈА” КК ВАЉЕВСКИ

Млади чланови кошаркашког клуба Ваљевски учествовали су у недељи за нама на турниру у Грчкој одржаном на острву Пелопонез. Између 12 клубова у две конкуренције Ваљевци су у млађој били најуспешнији, док су старији дечаци заузели трећу позицију.

Успех добија на значају ако се зна да су екипу чинили млађи момци од конкурената из тамношњих клубова, а пут Грчке поред тренера Александра Ицића и Луке Павловића, као и тим менаџера Раденка Срећковића кренуло је 19 талентованих кошаркаша рођених 2007, 2008. и 2009. године.

Захваљујући сарадњи са Милошем Живановићем, заљубљеником у спорт који живи у овој држави ваљевски дечаци на прави начин су се показали у конкуренцији клубова из околине Атине, који сарађују и са великанима кошарке у овој земљи. Након победе и пораза у групној фази старија селекција успела је да у неизвесној завршници слави у борби за треће место, док су млађи у последњој четвртини сломили отпор ривала и финалном дуелу.

За најкориснијег играча у овом годишту проглашен је Дејан Обућина, а селекцији од које се много очекује у будућности ово је био други овосезонски турнир на којем су подигли пехар. Претходно, славили су у Шапцу савладавши и најбољу екипу Војводине.

Значајна ствар је што су дечаци захваљујући организатору догађаја имали бесплатан смештај, док је директор „Омни центра“ Александар Његован заслужан што родитељи нису сносили трошкове путовања до Грчке. Оснивач и председник клуба Александар Ицић одржао је предавање локалним тренерима, на којем је поделио богато искуство заслуживши плакету као успомену на добро организован догађај.

Поред кошаркашког дела млади чланови Ваљевског искористили су слободно време да посете знаменитости овог дела Грчке, али и уживају у природним лепотама места које туристи посећују током целе године.

Leave a Reply

Your email address will not be published.