Стабилизовано снабдевање водом у шест мионичких села

Снабдевање водом у мионичким селима погођеним сушом – Робаје, Мратишић, Осеченица, Буковац, Голубац и Рајковић је стабилизовано, јављају Вечерње новости.

Три цистерне од 33 кубика свакодневно пуне главни резервоар на брду Ћајинац, из ког се водом снабдева ових шест села. Уз то, обезбеђено је 40 резервоара од по 1.000 литара воде за пиће. Војска Србије Општини Мионица упутила је три цистерне од 3.000 литара, које свакодневно обилазе домаћинства у селима угроженим сушом.

Обезбеђене су и додатне количине воде за водовод у Бањи Врујци и околним селима, тако што је на систем прикључен још један бунар. Уз то, додатни бунар растеретио је главни водоводни резервоар, чиме је стабилизовано снабдевање водом и саме варошице Мионица.

“Није било лако обезбедити воду за све Мионичане, јер је општина географски разуђена, села су удаљена једно од другог, а суша дуго траје”, каже Бобан Јанковић, председник Општине Мионица.

Штаб за ванредне ситуације и све службе биће у приправности и наредних дана, а вода ће и даље бити допремана цистернама и резервоарима, све док временске прилике и изворишта не буду стабилизована.

Вечерње новости

Фото: Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published.