Пријем за златне ватерполисте

Шампионе Европе, репрезентативце јуниорске ватерполо екипе Србије Петра Станића и Александра Ковачевића, данас је примио градоначелник Ваљева Лазар Гојковић.

Њих двојица су Ваљевци и играчи Ватерполо клуба „Валис“ и са тренером Мијатом Мијатовићем су наступили на шампионату Европе који се одиграо на Малти протекле недеље, где су у финалу су савладали репрезентацију Грчке са 10:6.

Александар Ковачевић и Петар Станић су рођени 2004. године и ученици су Техничке школе у Ваљеву, на смеру мехатроника. Тренирају ватерполо од почетка основне школе и већ две године наступају за репрезентацију Србије.

“Најтеже нам је било да се навикнемо на топлију климу. У групи смо имали проблема против Грузије и Грчке, али је у завршници такмичења све дошло на своје. Играли смо смирено и сталожено и нашли смо нашу игру и побеђивали”, сумирао је Станић пут наше репрезентације на шампионату Европе.

Од ове сезоне, Петар Станић ће каријеру наставити у Шапцу и са дојучерашњим клупским друговима ће одмеравати снаге у оквиру Супер лиге Србије, која стартује почетком октобра.

Млади репрезентативци јуниорске ватерполо екипе Србије истакли су да им је финале шампионата у Европи један од најлепших тренутака у животу и незабораван осећај. Тренутно су у току припреме за Супер лигу Србије и надају се да ће остварити најбоље резултате.

Leave a Reply

Your email address will not be published.