Поглед са врха: Одбојкашице ОК Ваљево на челу Прве Б лиге

Половину трке у једној од можда најважнијих сезона клуба у последњих неколико година у Првој „Б“ лиги одбојкашице Ваљева завршиле су на челној позицији са скором од 10-1. Због реорганизације овај ранг од следеће сезоне неће постојати, а све екипе осим три првопласиране завршиће у нижем рангу.

Победе у сјајној атмосфери друге по величини ваљевске хале приближиле су тим тренера Радована Стојановића постављеном циљу, али свестан да тек предстоје искушења млади тренер не жели превише еуфорије у овом делу сезоне.

“Задовољан сам оствареним у првом делу сезоне, јер је и циљ био да се нађемо на врху и конкуришемо за прве три позиције које воде у виши ранг. Ипак, квалитет игре могао је бити и на вишем нивоу, јер смо против слабије пласираних екипа приказали осцилације. На пример у Бачкој Паланци и Крагујевцу тешко смо стигли до победа, а на нама је да у паузи исправимо грешке које смо увидели и максимално кренемо ка циљу”, јасан је Стојановић.

У наставку сезоне Ваљевкама је неопходно да оправдају улогу фаворита против слабијих конкуренткиња, јер би евентуални киксеви додатно закомпликовали борбу за врх табеле. Нарочито ако се зна да ће, за разлику од досадашњег дела сезоне, имати тежа гостовања када су у питању директни конкуренти у борби за други по снази ранг српске клупске одбојке. Поменути Лесковац, Врање и Златибор имају идентичан скор 9-2.  

Leave a Reply

Your email address will not be published.