Победе Металца у контролним мечевима добра увертира за нову сезону КЛС

Кошаркаши Металца савалдали су екипу Новог Пазара резултатом 78:64 (22:14, 19:15, 17:17, 20:18) у последњем контролном дуелу пред старт Кошаркашке лиге Србије. Пулени Бранислава Ратковице су осим мањих осцилација у другој и трећој четвртини у већем делу контролисали ритам и заслужено уписали победу која храбри пред првенствене изазове.

Агресивном одбраном и поенима из контранапада Ваљевци су од старта наметнули свој ритам и стигли до двоцифрене предности, 14:4. Осим индивидуалних решења Вејра гости нису имали превише решења у нападу већим делом првих 20 минута, док је са друге стране осим шута ван линије 6,75 све добро функционисало. Ипак, управо тројком Мијаиловића у финишу овог дела екипа Металца стигла је у једном моменту и до 12 поена предности, 41:29.

Раположеном Американцу већ у другом периоду придружио се Исламовић, међутим на другој страни грешке у одбрани Пазараца у наставку паметно је користио Марјановић. Када се чинило да ће екипа Дарка Костића пред последњи квартал, након боље одбране, имати једноцифрени заостатак погодио је и Пајовић, испоставиће се, у важном тренутку за домаће.

Од тог момента предност је поново расла, а након продора Бајића и везаних поена Вељковића нешто више од два минута пре краја питање победника више се није постављало.

Најефикаснији у екипи Металца били су Миленко Вељковић са 17 и Марко Бајић са 14 поена, док су се у гостујућем саставу издвојили Алтин Исламовић са 17 и Кевин Вејр који је меч завршио са 13 поена.

У првом колу КЛС-а Металац гостује новосадској Војводини, док седам дана касније у „Халу спортова“ стиже екипа Динамика.

Leave a Reply

Your email address will not be published.