Осмаци на скијама: УФК Валис упознаје основце са зимским спортом

У организацији Установе за физичку културу „Валис“ и представника „Дивчибаре Ски Ресорта“ који газдује стазом „Црни врх“ око 150 основаца из ваљевских школа бесплатно ће током три дана похађати обуку скијања.

Од 8. до 10. марта ученици осмог разреда имаће прилику да се боље упознају са овим спортом, чиме ће бити настављена политика новог руководства поменуте јавне установе, а све са циљем анимирања младих.

Претходно, свим градским школама упућен је допис на основу којег су наставници изабрали око 20 ученика, зависно од афинитета односно жеље да се опробају на скијама. Током обуке обезбеђен је ски – пас као и опрема неопходна за реализацију целодневне обуке.

Toком три дана полазници ће стећи основна знања и вештине, које ће у наредним годинама имати прилику да усаврше на Дивчибарама, али и осталим планинским центрима широм земље и окружења.

Захваљујући овој јавној установи деца узраста од пет до осам година почев од 31. јануара имају прилику да похађају и бесплатну школу спорта у хали “Генерал Светомир Ђукић“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.