Наставак радова на Геронтолошком центру

Веровали или не- отпочели су радови на завршетку изградње Геронтолошког центра у Ваљеву.

Изградња овог центра је почела давне 2009. године и коначно ће овај објекат грађевински бити завршен у року од 250 дана, колико је пројектом планирано. Потом ће уследити његово опремање.

Будућа установа је намењена за смештај и негу одраслих и старих лица и то по принципу геронтолошког центра, односно институционалне заштите. За 113 корисника биће обезбеђен смештај и здравствена нега корисника, као и ванинституционална заштита старих лица.

Такође, део објекта имаће намену дневног центра за кориснике услуга социјалне заштите. У одвојеном објекту је пројектовано и прихватилиште за бескућнике, које ће моћи да прими 30 корисника.

Пре више од 15 година је утврђено да је у Колубарском округу велики број корисника који су смештени у старачким домовима ван округа. Потом је Центар за социјални рад „Колубара“ конкурисао са пројектом код амбасаде Јапана и добијено је 2,5 милиона евра.

То није било довољно за завршетак радова и од 2009. године, када су започели радови, до данас, овај објекат стоји полузавршен у МЗ Градац. Све време је објекат пропадао, а неретко је столарија била и покрадена и разбијана.

Leave a Reply

Your email address will not be published.