Милан Петровић победник Ваљевског полумаратона

Маратонац из Осечине Милан Петровић победник је трећег по реду традиционалног Ваљевског полумаратона на којем се на градским улицама овог викенда представило око 250 учесника из свих крајева земље.

Он је на циљ прошао након једног часа, 21 минута и 14 секунди, друго место заузео је Милан Маринковић, а треће Владимир Миловановић. Од ваљевских такмичара Дејан Миздрак и Ђорђе Миловановић су на циљ заједно стигли шести.

Чачанка Јелена Пауновић била је прва у женској конкуренцији и на циљ стигла за један час, 37 минута и 49 секунди, иза ње се нашла Татиана Васиљевић, док је треће место заузела Сузана Шустер Радојевић.

Што се тиче трке задовољства на 10 километара Илија Етински је био први и прошао на циљ испред Владимира Чанчаревића и Милана Цвијановића. У женској конкуренцији најбржа је била Јагода Столић, друго место заузела је Анета Бунтић, а треће Сања Костић.

Средства прикупљена од учесника који су се представили на пет километара у оквиру хуманитарне трке биће преусмерена суграђанки Елени Крстивојевић, што је била одлука организатора.

На хуманитарној трци нашли су се и најмлађи полазници клуба ВАК 014. Укупно 15 атлетских нада рођених између 2005. и 2011. године осетило је драж трке градским улицама, а овај колектив помогао је и организацију догађаја. Два старија члана клуба нашла су се и на две главне трке, Дејан Мишковић је на полумаратону заузео девету позицију, док се Слободан Радојичић на 10 километара нашао међу 20 најбржих.

Жеља организатора је да полумаратон у нашем граду постане традиционалан како би они који наступају широм Србије имали прилику да угосте колеге са стазе и представе им туристичке лепоте нашег града.

Leave a Reply

Your email address will not be published.