Металопластика победила Звезду у финалу Гужвиног меморијала

Рукометаши Металопластике победили су у финалу деветог меморијала “Никола Јевремовић Гужва” Црвену звезду резултатом 30:35.

Старт финала обележио је обрачун две “петице” – Миловановића и Кикановића. Екипе су се смењивале у предности, а боља одбрана и голови из контранапада донели су превагу Шапчанима. Поред сјајног бека Металопластике на висини задатка били су Матеја Додић и Филип Миловановић.

Шапчани су са добром игром наставили и у другом полувремену. Тренер Црвене звезде Жикица Милосављевић да пронађе поставу која би донела наду да могу до преокрета, али без резултата.

У дуелу за треће место црно – бели су лако изашли на крај са домаћином, који се држао до половине првог полувремена. Ненад Максић пружио је прилику свим играчима, који су головима из контранпада у наставку дошли до двоцифреног тријумфа.

За најбољег играча турнира проглашен је Матеја Додић из Металопластике, голгетерски су се издвојили Лука Кикановић (Црвена звезда) и Огњен Пејић (Металац), док је најбољи голман Крста Ђерић из Металца.

Најмлађи играч који је наступао у претходне две вечери је Алекса Миловановић, такође из ваљевског тима.

Leave a Reply

Your email address will not be published.