Кад џипови освоје планине

Преко 180 љубитеља оф-роуд авантура окупило се у суботу на другој по реду џипијади „Јабланик 4×4“, у организацији „Џип тим 4×4 Ваљево“.

Учесници су имали прилику да уживају у вожњи заборављеним старим путевима до самог врха планине и брзинском испиту на Јабланику за све класе: софт, турист, квадови и мотори.

„Ове године одлучили смо се за подручје Поћуте, Вујиноваче и планине Јабланик. На самом врху планине, на 1.275 метара надморске висине, поставили смо и српску заставу“, каже председник Спортског удружења „Џип тим 4×4“, Мирослав Микица Арсић.

За бављење овим спортом, поред авантуристичког духа, потребно је и специјално опремљено возило. Управо због скупог одржавања аутомобила овај хоби није толико заступљен у нашој земљи.

„Возила се преправљају. Одржавање је изузетно скупо. Не рачуна се да смо возили, ако након трке нема квара од 200 па до 500 евра“, истиче Арсић.

Спортско удружење „Џип тим 4×4“ Ваљево основано је пре две године. Целу причу започело је десет заљубљеника у природу, брдске делове ваљевског краја са жељом да истражују забачене делове и испробавају моћи теренских возила. Клуб сада броји 25 чланова, љубитеља планине, блата и каљавих гума.

Leave a Reply

Your email address will not be published.