Екипа филма Тома: Ваљево нам је било срећно

Пред публиком у Центру за културу синоћ је била и екипа филма “Тома”. Да је филм погодио публику, показује и чињеница да је филм за мало више од две недеље погледало преко 400.000 гледалаца.

Глумац Милан Марић, који на платну овековечио лик Томе Здравковићa каже да је почетак снимања, који је био управо у Ваљеву, обележила неизвесност како ће филм изгледати.

“Пре неки дан смо причали како је изгледао долазак дан пре и та неизвесност у шта крећемо сутра. Eто, Ваљево нам је било срећно, бога ми. Нисам тад први пут био у Ваљеву, али се уопште не сећам ничега осим сета. То је био почетак, мени је било фрка. Први кораци су увек најтежи, праве се лагано, док не ухватите нешто”, каже Марић.

Према његовим речима, намера екипе је била да се направи емотиван филм о Томи, а не филм уз који се плаче.

“Правимо филм како ваља, правимо филм о оном што је Тома и био. То је нека емоција, неки мрак, нека нежност- једна комбинација. Чини ми се да смо успели”, објашњава један од најпопуларнијих младих глумаца.

Реакције публике су свакако позитивне, што показује и велики број продатих карата. Милану Марићу је најбитнија била ипак реакција Томине супруге Гордане Здравковић.

“То је свима нама дошло као лек, јер је то жена која је са њим провела довољно, која га и даље памти и не верујем да би она имала потребу да нам ласка. Она чува успомену на њега, и сигурно не би дозволила да то неко поквари. Ја сам зато имао трему од њене реакције, међутим кад сам чуо њене речи мени је то било јако емотивно”, закључује Марић.

Продуцент филма Жељко Јоксимовић истиче да му је драго што је филм сниман и у његовом родном Ваљеву.

“Ваљево је задржало тај дух, задржало је Тешњар. Лесковац је са друге стране доста урбанизован и нема стари део града где бисмо могли да направимо оно што смо направили у Ваљеву и Тешњару. Ваљево има још неколико историски значајних места која су задржала тај изглед и јако сам срећан због тога”, каже Јоксимовић.

Филм је, према његовом речима, већ сада постао феномен јер се оваква врста интересовања не памти.

“Када смо Бјела и ја причали о филму и постављали све то, размишљали смо да се обраћамо људима који познају Тому. Нисмо имали никакву врсту размишљања да гађамо неку фокус групу. Када видите како је све експлодирало и како су се људи заљубили у филм, то све постаје једна велика копча између филма и публике”, рекао је Јоксимовић.

Интересовање за филм у Ваљеву је велико што показују и редови испред билетарнице Центра за културу. Зато се наоружајте стрпљењем, јер заиста вреди.

Leave a Reply

Your email address will not be published.