Два појачања у редовима КК Металац

Бек Никола Жижић и центар Миленко Вељковић нови су кошаркаши Металца, потврђено нам је из клуба. Два играча потписала су уговоре у четвртак, с тим што ће други поменути моћи да у случају добре понуде у току сезоне напусти Ваљево.

Никшићанин који је каријеру након Подгорице и Сутјеске градио у ФМП-у и Динамику већ је на два контролна меча на Дивчибарама био у саставу Бранислава Ратковице и очигледно задовољио његове апетите. Бек висок два метра придружиће се екипи на тренинзима и поред искусног Мијаиловића, нешто млађег Марјановића и староседеоца Бајића чинити окосницу спољне линије тима.

На другој страни Вељковић (25, 218) је широј јавности постао познат као кошаркаш Меге у ери Дејана Милојевића, у два наврата носио је дрес ОКК Београда, док је наступао и у другој шпанској лиги, али и бугарском Черноморецу и алексиначком Напретку. Пре њега адути у рекету ће поред Николе Стефановића, који ће четврту сезону играти у Ваљеву, бити Бојан Станојевић и Харис Ћућовић.

Екипе Динамика, Колубаре и Новог Пазара биће ривали Металца у контролним мечевима  до старта сезоне у Кошаркашкој лиги Србије. У првој рунди Ваљевци ће гостовати екипи Војводине – члану АБА 2 лиге. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.