Данас почиње девети Гужвин меморијал

Рукометни “вечити дерби” између Црвене звезде и Партизана данас у 18 часова отвара девети меморијални турнир Никола Јверемовић Гужва. Програм се наставља утакмицом Металца и Металопластике а у четвртак су, по плану, меч за 3. и 4. место и финална утакмица.

Овај турнир ће свим тимовима послужити као добра провера спремности пред предстојећу сезону, која у већини такмичења почиње за мање од месец дана.

“Турнир ће бити јако занимљив јер су екипе, за разлику од неких ранијих година, врло уједначене и до последњег минута се неће знати ко је носилац победничког пехара”, каже председник савета турнира Војислав Андрић.

Гужвин меморијал се одржава већ девет година. Траг који је Јевремовић оставио у ваљевском, српском и југословенском рукомету је немерљив.

Гужва је био тренер у сва четири тима која наступају на турниру. Током тренерске каријере водио је Металац, Црвену Звезду и Металопластику.

“Те 1992. године када је Металац остварио највећи успех тренери су били Јокановић и Јевремовић и стварно смо имали једну праву професионалну екипу. То овај клуб после није остварио”, присећа се председник РК Металац Раде Марић.

Leave a Reply

Your email address will not be published.