Давор Ћајић: Упорношћу до Гиниса

Оно што годинама ради у кућним условима Љижанин Давор Ћајић одлучио је да представи и широј јавности на догађају у Беранама и тако ушао у Гинисову књигу рекорда. Из другог пута успео је да уради 54 „арми“ склека и измамио аплаузе домаће публике.

Успех добија на значају ако се зна да је у питању особа са инвалидитетом, али како каже већи проблем била је трема коју је имао на поменутом догађају, на којем се представио са домаћим такмичаром Жарком Јанковићем.

“Као мали тренирао сам фудбал и остале колективне спортове, али сам се касније определио за „воркаут“. Поједине справе за руке практично су ми служиле као помоћ, јер не користим протезу. Последњих годину дана са „кросфитом“ стекао сам кондицију и фокусирао се на склекове, а овај резултат је последица тога. Ради се о склековима где користите једну руку и ногу”, каже млади Љижанин.

Урођени инвалидитет није му био никада био препрека, већ мотивација да оствари циљеве у свим сферама живота, а тако је и данас.

“Hемам проблем ни са вожњом аутомобила, чак сам тренирао и рвање код Рада Марковића у Ваљеву. Нисам запоставио ни образовање, а на одсеку Академије струковних студија „Западна Србија“ остало ми је још неколико испита које планирам ускоро да положим. Практично сам увек све могао да радим”, јасан је Ћајић.

Упорном момку ово је било прво такмичење у каријеру на којем је имао трему, знајући ипак да ће се дугогодишњи рад исплатити. На наговор другарице Иване Ђукић одлучио је да се окуша у црногорској општини и судећи по резултату није се покајао.

Фото: Приватна архива

Leave a Reply

Your email address will not be published.