ВК Ваљевo: Трка са „вуковима“

Поред надметања у најквалитетнијој Суперлиги очи клупске ватерполо јавности у предстојећем периоду биће уперене и у борбу за врх табеле Прве „А“ лиге. Након стартних девет рунди новобеоградски Вукови имају три бода више од Ваљева, екипе коју са клупе предводи Стеван Нонковић.

Тренер који је добро познат локалним љубитељима овог спорта, познат по систематичном раду са нестрпљењем ишчекује нови међусобни сусрет са лидером, за који се са играчима припремао готово месец дана. Потенцијални тријумф сачувао би наду за директан пласман у елиту, док у случају пораза остаје борба за друго место и битке у баражу.

– Од трећег дана ове године коначно смо, након три месеца, почели са тренинзима у Петници, а нормалан систем рада омогућио нам је да угостимо бројне ривале. Најпре смо одмерили снаге са панчевачким Динамом, после тога у гостима нам је био руски Балтик предвођен селектором те државе, да би последњег викенда били бољи од суперлигаша Пролетера из Зрењанина. Могу да будем задовољан, екипа је показала такмичарску форму и спремно дочекујемо први дуел, уједно и најважнији у наставку сезоне – почео је причу стручњак из престонице.

Већ у суботу у 20 часова нема дилеме да ће све прштати у нашем граду, јер је дуел Ваљева и НБГ Вукова и према речима саговорника због динамике и квалитета играча у оба састава изнад овог ранга. Нада се и подршци која ће им бити значајна ако желе да се реванширају саставу који се налази у систему Новог Београда, пројекта Александра Шапића жељног да буде без премца у држави.

– О њиховом квалитету довољно говори да су у овом периоду године одмерили снаге са суперлигашима у контролним сусретима уписавши победе. Имају највише амбиције, појачали су се у односу на старт првенства, доевели новог голмана, центра, спољне играче, а међу њима се налази и млади црногорски репрезентативац. Славили су у првом колу необично високим резултатом 21:17 у чудном дуелу на којем смо зарадили чак 24 искључења, па поред тријумфа имамо обавезу и да изборимо „плус пет“ како бисмо били бољи у случају истог броја бодова. У супротном, не бринем превише јер мислим да и кроз бараж можемо до елите – јасан је Нонковић.

Тренер са богатом каријером опрезан је и када је у питању наставак првенства и осталих осам дуела до краја Прве „А“ лиге. Ваљевци се налазе усамљени на другој позицији са пет бодова иза две екипе из престонице, а значајно је да се без обзира на исход дуела са „вуковима“ избегне потенцијално опуштање, које би скупо коштало.

– Мислим да ће бити више изненађења, неке екипе су одустале од борбе за врх, док су се други тимови појачали са амбицијама да се прикључе борби за Суперлигу. И нас и Новобеограђане очекује гостовање Бањици, развојном тиму Партизана, у чијем се саставу налазе перспективни ватерполисти који напредују како сезона одмиче. Мишљења сам да ће ти дуели бити изазовни, међутим олакшавајућа околност по нас је да нам тежи ривали стижу у Ваљево, где се надам и подршци публике – завршио је тренер који ће у наставку сезоне покушати да још један ваљевски колектив уведе у Суперлигу.

Leave a Reply

Your email address will not be published.