Ваљевац од челика

Ако се питате како изгледа када у току једног дана препливате 3,8 километара, бициклом пређете 180 километара и истрчите 42 километара и 195 метара одговор зна око 120 триатлонаца у нашој земљи. У том друштву након догађаја одржаног у Италији налази се и Ваљевац Дејан Миздрак, учесник „ајрон мен“ триатлон спектакла који је окупио око 2000 љубитеља ове три дисципине из целог света.

Долазак на циљ након десет и по сати представља круну његовог
досадашњег бављења овим спортом. Напоран рад и учествовање на бројним полумаратонима и маратонима и триатлон такмичењима широм земље и окружења представљали су припрему за догађај у Италији, који је првобитно требало да буде одржан прошле године.

И поред одлагања становници градића Червије који се налази око 100 километара од Болоње, у близини Равене, оправдали су његова очекивања. По доласку видело се да град практично живи за овај догађај, а и током послесње две дисциплине становници су поздрављали такмичаре и бодрили их како би стигли до циља.

Последњих 200 метара последње дисциплине, маратона, је и за
Ваљевца неописив осећај о којем машта сваки триатлонац, свестан да се уложен труд исплатио. Аплаузе публике на циљу добило је око 1700 такмичара који су успели у овом подухвату, док су остали због повреда или умора одустали.

Након учешћа у Италији Миздрак ће издржљивост показати у Котору наредне године, док су даљи планови везани за учешће на шест највећих светских маратона.

Фото: Приватна архива

One thought on “Ваљевац од челика

Leave a Reply

Your email address will not be published.