Бесплатна школа спорта УФК Валис

Деца узраста од пет до осам година имаће прилику да два пута седмично у хали Генерал Светомир Ђукић похађају бесплатну школу спорта коју ће спровести Установа за физичку културу Валис.

Почев од последњег дана јануара родитељи ће, најпре, своје малишане бити у прилици да доведу понедељком и средом од 18 до 19 часова, а у предстојећем периоду очекује се и формирање више група зависно од интересовања.

Ово је само наставак плана новог руководства Валиса, а све са циљем анимирања најмлађих о којима ће се бринути професори физичког васпитања, уједно и запослени у овој установи предвођени координатором Марком Марковићем. Акценат ће бити на моторичком развоју кроз природне облике кретања, вежбе и игре, а програм ће бити реализован до краја маја.

Млађе селекције фудбалских клубова из нашег града, али и остали колективи већ користе халу на старој зеленој пијаци, како би полазници што лакше премостили период до бољих временских услова.

Завршена је прва фаза реконструкције некадашег Партизана, која је подразумевала спољашње уређење. Како би добила потпуно нови изглед предстоји и сређивање унутрашњости које је планирано за лето. За те намене ће из буџета града биће издвојено око 20 милиона динара.

Leave a Reply

Your email address will not be published.