Арт фест: Филмови о уметности и уметницима и пред публиком у нашем граду

Од 2. до 5. септембра у шест градова у Србији симултано ће бити одржан нулти “Арт фест”, посвећен филмовима о уметности и уметницима.

Како до сада у нашој земљи није постојао фестивал оријентисан ка уметности и уметницима, удружење грађана “Центар за герилски филм” је покренуло ову манифестацију која ће се, према њиховим речима, разликовати од постојећих.

“Лично имам утисак да су фестивали мање-више копије, само је питање да ли неко форсира краткометражне а неко дугометражне игране филмове. У суштини, све је то прављено по истој концепцији”, каже филмски аутор и продуцент Мирослав Бата Петровић.

“Арт фест” ипак има неколико специфичности. Тема је само уметност, фестивал се симултано одржава у више градова у којима ће бити посебни жирији који ће додељивати своја признања.

“Занимљиво је видети како ће различити састави људи реаговати на исте филмове”, поручује Петровић.

Ове године фестивал је нулти, пробни. Није расписиван конкурс, већ су одабрани филмови настали у последњих десет година.

Програм фестивала почиње у четвртак 2. септембра а поред Ваљева одржава се и у Београду, Пожаревцу, Шиду, Сремским Карловцима и Сјеници.

Комплетну сатницу “Арт феста” можете погледати на ОВОМ ЛИНКУ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.